Straight to the content Straight to the footer
Home > Welding Solutions > Lasapparatuur > Handlassen
eqin header image

Handlassen

MIG/MAG

Vanwege het ruime toepassingsgebied is het MIG/MAG-proces het meest gebruikte lasproces wereldwijd. De boog wordt in stand gehouden door een continu aangevoerde, opsmeltende elektrode in de vorm van draad, de bescherming vindt plaats m.b.v. een Inert of Actief gas(mengsel). Het toepassingsgebied is te groot voor een opsomming hiervan.

EQIN biedt klanten een uitgebreid pakket MIG/MAG lasapparatuur (GMAW  procesnummer 13#) van Fronius geschikt voor elke toepassing en het verkrijgen van de perfect gelaste lasnaad.

TIG

Het TIG-lasproces (GTAW  procesnummer 14#) is een hoog zuiver lasproces waarbij een zeer hoge kwaliteit van het laswerk haalbaar is. De boog wordt in stand gehouden tussen een niet opsmeltende Wolfram elektrode en het werkstuk, de bescherming vindt plaats met behulp van een inert gas. Het toepassingsgebied ligt met name in het lassen van:

  • Pijpen en buisstukken
  • Dunne en middel dikke (plaat)materialen
  • Grondlagen in diverse lasnaadvormen
  • Exotische materialen

Al dan niet voorzien van een toevoegmateriaal in zowel manuele als volledig geautomatiseerde toepassingen. EQIN heeft de juiste oplossing voor het verkrijgen van de perfect gelaste lasnaad.

BmBE

Het lassen met beklede elektrode (BmBE - MMA  procesnummer 111) is voor bijna alle materialen toepasbaar en kan ingezet worden in bijna alle situaties en toepassingen. Van nieuwbouw tot reparaties en van buiten in de openlucht tot aan het lassen onder water.
De boog wordt in stand gehouden tussen een zelf aan te voeren, continu opsmeltende elektrode en het werkstuk, de bescherming vindt plaats door een slak en gasvormende mantel. Deze smelt mee op de snelheid van de smeltende kerndraad.

Met de meeste Fronius stroombronnen geschikt voor dit proces, kan ook TIG gelast worden.

Multiproces

Lassystemen voor meerdere processen van Fronius: Deze machines zijn veelzijdig en omvatten een groot aantal toepassingen, zowel voor TIG-, MIG/MAG- of MMA-lassen.

Autogeen

Met onze complete las- en snijsets heeft u alle juiste voorstukken en bijpassende handgrepen in een overzichtelijke stalen opbergkist.

Meer weten over handlassen?

eqin materiaal container 12 x 2.5 M

article number

Do you have any questions about this product?

0800 837 48 73 0800 837 211